TAC.social

TAC.social

Proiecte

TAC.social
Linda Pata Rat
Program medical pentru câinii și pisicile de la Pata Rât, Cluj-Napoca  
TAC.social
Arpagic. Sterilizare și îngrijire medicală pentru pisici singure
Arpagic e un program medical creat de echipa TAC. și dedicat pisicilor comunitare aduse la cabinetul nostru din Cluj de persoane particulare. Cu acordul doamnei Ana Blandiana, programul poartă numele motanului Arpagic, eroul literar al anilor optzeci, devenit, fără voia lui și cu demnitate, disident. Dacă doriți să-i dedicați lui musiu ziua dumneavoastră de naștere sau să organizați aici un eveniment ghiduș, Arpagic va fi cucerit. Când e cucerit, trimite depeșe parfumate. Încercați, o să vedeți. 
TAC.social
CAMPANII MEDICALE 2022. Sterilizări și tratamente în localități din România
Oricine poate organiza un eveniment (de exemplu, donarea zilei de naștere) pentru ca banii strânși să fie folosiți, integral, pentru o campanie de sterilizări în localitatea lui sau în orice localitate pe care o alege.  Atenție: e nevoie ca, înainte să organizați pentru noi astfel de evenimente, să ne contactați: Sorana Suceava, ofițer de campanii - ssuceava@tac.social Colega noastră vă va explica care sunt etapele organizării unei campanii, dacă putem veni în zona dumneavoastră, vă va întreba care e posibila implicare a comunității și a administrației locale ș.a. Întotdeauna, vom adăuga la banii pe care îi strângeți aici, fondurile noastre, care provin din alte donații și de la finanțatori. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru că aceste fonduri nu sunt niciodată suficiente. De exemplu: un finanțator străin ne oferă, de obicei, o sumă simbolică per sterilizare sau acoperă costul chirurgiei suplimentare (tumori, infecții etc). Nici un finanțator nu oferă, deocamdată, sume care să acopere costul integral al unei campanii, cost pe care l-am detaliat mai jos.  Vă mulțumim pentru implicare, inițiativă și generozitate!
TAC.social
CabiTAC. Primul cabinet veterinar social din România
De ce cabiTACul e mândria asociației TAC E primul cabinet veterinar de acest fel din România. Mulți dintre colegii noștri făceau deja un efort caritabil, acordând preţuri mai mici cazurilor deosebite sau lucrând constant cu organizaţii nonguvernamentale. Noi am ales să facem un pas în plus, transformând caritatea într-un gest permanent, oficial şi public;
TAC.social
Beliș înțelege. Sterilizat în loc de spânzurat
«Există vreo șansă să organizați o campanie de sterilizare a câinilor din satul Beliș, județul Cluj? Noi mergem acolo regulat și ajutăm puii pe care-i găsim, dar cu cei mari nu am reușit niciodată. Cel mai adesea îi găsim uciși. Împușcați, spânzurați, tăiați, nu știu dacă mă credeți. Sau, pur și simplu, dispar ca și cum n-ar fi existat. Puii sunt aruncați la gunoiul de la ieșirea din sat sau lăsați aiurea. În fiecare duminică, acolo se face un târg. Și mulți aduc câini pe care-i părăsesc la târgul ăsta, cu gândul că au mai multe șanse să supraviețuiască, că vin mulți oameni și cine știe. Cei cu care am mai vorbit despre asta au cerut bani pentru sterilizarea câinilor, bani pe care noi nu-i putem strânge singuri, din păcate.»
TAC.social
ARGOS. Program medical pentru câini buni
Program medical de sterilizare, vaccinare și înregistrare a câinilor. Pentru câinii comunitari: sterilizare, vaccinare antirabică, marcare cu tatuaj și crotalie (dacă animalul se întoarce acolo de unde a fost luat), microcip înregistrat (dacă e cazat temporar până la adopție sau chiar adoptat).  Pentru câinii cu proprietari aflați într-una din situațiile descrise mai jos: sterilizare, vaccinare antirabică (dacă nu s-a făcut), microcip înregistrat (dacă nu există sau dacă nu poate fi asigurat de proprietar).
TAC.social
TAC. în Timiș
Prolog: „Nu s-a descurcat singur pe câmp, lângă șosea. De ce l-ați aruncat? Sunteți prea lași să-l omorâți cu mâna voastră?” Am luat fotografia asta și cuvintele de pe pagina prietenilor, RIN TIN TIN - Asociatia Pentru Protectia Animalelor Sannicolau- Mare, unde mergem să sterilizăm. Sterilizăm câini pentru că ăsta e singurul fel de a feri câinii de umilință, durere și sânge pe blană. Sterilizăm câini ca să rămână mai multă omenie în om și mai mulți bani în bugetele primăriilor. Din fericire, avem ceva bani pentru sterilizări, adică vom primi 120 lei pentru fiecare pacient femelă și 96 lei pentru fiecare pacient mascul, de la asociația germană Wir retten Hunde e.V. Din păcate, nu avem bani pentru întregul cost al sterilizării și restul tratamentelor, nici pentru alte cheltuieli: transport, instrumentarul de înlocuit, echipamente și toată logistica unei campanii, comunicare și așa mai departe.   
TAC.social
TACvocacy. Gândim înainte să vorbim
România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică.  Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor.